Lawes
Sandby autoservice
Lawes
Sandby autoservice

Kommun

Published on januari 15th, 2017 | by admin

0

Vernissage för integrationsprojekt i Södra Sandby

Välkommen på vernissage fredagen den 20 januari klockan 14.00 på Killebäckskolan i Södra Sandby!

Sedan förra sommaren har skolbibliotekarien Elina Klang, några kollegor och ett femtiotal elever på Killebäckskolan tillsammans med Ingela Björkqvist Ekman samt Anna Rynefors från Kulturskolan arbetat med ett stort konst- och integrationsprojekt som nu är färdigställt. Projektet heter Killebäck i världen och har resulterat i en enorm väggmålning gjord av elever från årskurserna 4-8 tillsammans med vår förberedelseklass. Det har inneburit många intressanta samtal kring integration, texter, rötter, språk etc. med eleverna och vi är stolta att få visa upp vad vi tror är den största väggmålningen i Lunds kommun!

Klockan två kommer vi med lite pompa, ståt och bubbel visa upp konstverket som sträcker sig över två våningar och man kommer kunna ta del av en utställning kring processen.

Vill du passa på att besöka vår fina skola och vernissage är du varmt välkommen!

Fredagen den 20 januari kl 14.00 blir det vernissage för en väggmålning av stora mått på Killebäckskolan i Södra Sandby. Det är den storslagna finalen på ett integrationsprojekt som ett 50-tal elever har deltagit i under höstterminen. Nya nämndsordförande för Kultur- och fritidsnämnden, Elin Gustavsson kommer att invigningstala och träffa eleverna som skapat väggmålningen.
Projektets utgångspunkt var att Killebäckskolan i Södra Sandby, som fått Lunds kommuns integrationspris 2016 för sitt fina arbete med integrationsfrågor, ville fördjupa sig ännu mer i integrationens utmaningar kopplat till elevernas egna upplevelser och uttryck. I projektet ”Killebäck i världen” har integrationsarbetet tagits till en ny nivå med hjälp av Creative Agents från Kulturskolan Lund.
Rent konkret har ett 50-tal elever från mellan- och högstadiet, som valt att genomföra projektet under elevens val, fått skissa, montera och färdigställa ett konstverk i storleksordningen 10×4 meter.
Till sin hjälp har de haft den kreativa agenten Ingela Björkqvist Ekman som även är bildlärare på Kulturskolan Lund. Ingela har bidragit med kunskap om hur man kan ta skolans integrationsarbete till en ny nivå och har tillsammans med eleverna fyllt en vägg med bild och form. Alla elever har fått bidra med egna idéer om vad som kan finnas i konstverket under ett gemensamt tema varpå elevernas samlade uttryck sammanställs till ett konstverk.
Nu är det dags för vernissage för väggmålningen där man även kan se bilder från projektets gång. Väggmålningen har monterats på en inomhusvägg som går över flera våningsplan där den får en central och permanent plats i skolan.
Mer om Creative Agents
Som en del av Innocarnival 2014 genomgick ett tjugotal kulturarbetare från Kulturskolan, fritidsverksamheten och det fria kulturlivet i Lund en utbildning till Creative Agents i januari förra året. Utbildningen leddes av engelsmannen Paul Collard som också är den som skapat konceptet efter att under flera decennier ha drivit ett stort antal kreativa projekt inom skolans värld. Först som anställd på det brittiska utbildningsdepartementet, därefter på konsultbasis och i många olika länder.
För mer information vänligen kontakta Anna Rynefors, projektledare för Creative Agents, anna.rynefors@lund.se Läs mer på www.lund.se/creativeagents
I mötet mellan idéer och handlingskraft skapas framtidens Lund. Här kan du vara dig själv och utvecklas tillsammans med andra.

Lund – idéernas stad är med 117 000 invånare Sveriges tolfte största stad.
Som arbetsgivare har Lunds kommun cirka 9 000 medarbetare.

 

/ Killebäckskolan / Lunds Kommun


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • september

  Inga event

 • Stenugn
  ICA
 • Gåiskor
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
 • Hälsocenter
  Sprattelgubben
  Lasses
  KB Bilservice
  smakerosak
  Hund
  Qvists Glasmästeri
 • hund O mera
  Radon
  IBAB
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Gardinateljen
 • Gilla oss gärna :)