Lawes
Sandby autoservice
Sandby autoservice
Lawes

Kultur

Published on juni 27th, 2022 | by admin

0

WILD FELLAS

WILD FELLAS – dansföreställning i Södra Sandby av prisbelönad italiensk koreograf

I den mycket påtagliga värmen måndagen efter midsommarhelgen sökte sig ett trettiotal Sandbybor till parken vid Fästan för att ta del av ett evenemang anordnat av Sommarlund. Med förväntan slog sig publiken ner på bänkar utsatta runt en stor markerad fyrkant mitt i den fridfulla parken. In på scen kom sex dansare i färgstarka kostymer från Skånes Dansteater.

Gruppen framförde ett enastående och nytänkande koncept genom dans, glädje och allvar. Föreställningen visade på storstadsmänniskans sanna djuriska natur och hur hårfin gränsen är mellan att vara människa och djur. Vilka medfödda instinkter bär människan på och hur tar de plats i dagens moderna samhälle?

Koreografen bakom dansen är den prisbelönta italienaren Erika Silgoner. 2019 blev hon tilldelad XL-priset och Skånes Dansteaters produktionspris under RIDCC, Rotterdam International Duet Choreography Competition. Med hennes tidigare verk har hon haft en ambition att fylla publiken med tankar och reflektioner, vilket hon lyckades med i även denna föreställning.

Med graciösa och oförutsägbara steg rörde sig dansarna fram över gräsmattan. Föreställningen var fylld av kreativitet där ord och ljud fick en helt ny innebörd. Både barn och vuxna underhölls och dansgruppen lämnade utan tvekan ingen oberörd.

/Maya Börjesson


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • december

  3dec15:00- 16:30Engers Julkonsert

  4dec12:00- 15:00Loppis på Trycket

  4dec - 12dec 412:00dec 12Loppis trycket

  Visa fler event
 • Stenugn
  ICA
 • Nordsjö
  Gåiskor
  Ciklid
 • Södra Sandby församling
  eb blommor
  JH Reklam
 • KB Bilservice
  smakerosak
  Hund
  Sprattelgubben
  Lasses
  Hälsocenter
  Qvists Glasmästeri
 • Kreativa blomster
  PP mekanik
  Gardinateljen
  Gloriosa
  IBAB
  Radon
  Gröna Kiosken
  hund O mera
 • Gilla oss gärna :)