folktandvården
Lawes
Sandby autoservice
Lawes
folktandvården
Sandby autoservice

Företag

Published on november 6th, 2019 | by admin

0

Honulele Spa

Ibland undrar jag om inte det finns något magiskt under det böljande landskapet runt Romeleåsen… Behöver jag komma ifrån stress, lösa ett problem eller helt enkelt bara få energi så är det alltid till Romeleåsens natur jag söker mig till.

Magin verkar nu också ha fått ett helt nytt spa att spira uppe på åsen… nämligen på spa-hotellet The Lodge och kallas Honulele Spa. Namnet Honulele kommer från den stora havssköldpadda som enligt legenden var den som förde de första polynesierna till Hawaii…

Och det är hit som jag nu styrt mina steg för att njuta av Aloha Spa Ritual!

Aloha Spa Ritual, är en hawaiiansk tvagningsritual som tar dina sinnen till stränderna, bergen, vulkanerna och djungeln på Hawaii. Så klart man är nyfiken att prova! Häng med och se hur det gick!

Efter en vandring upp från parkeringen så når man äntligen toppen och man kommer fram till den inbjudande entrén på The Lodge. En plats som har sin inspiration från New England.

Väl inne känner man sig ovanligt hemmastadd och välkommen. Att vandra runt och titta på utsikten är bara det en njutning.

Innan spa, så får även magen ha sitt så klart. Förrätt blir en härlig grönsakssoppa med friterade glasnudlar och svarta vinbär.

En ryggbiff med rostad jordärtskocka, jordärtskockschips, shiitake, tryffelkräm och örtolja slinker också ner.

Undrar vad som finns bakom denna dörr?

Underbart smakligt och i en miljö som för en till en annan värld. Inget är det sparat på för att få rätt stämning.

Det finns flera olika massager och behandlingar att få.

Ritualen börjar med fötterna. Hett vatten för att väcka sinnena från grunden. Fötterna är bara början som tas över till vår egen lilla spann och pall… med olika procedurer förbereds kroppen för den honung som man får att täcka kroppen med.

En ångbastu gör att honungen gör sin verkan. Ångan är nästan omöjlig att se igenom och man befinner sig i sin egen lilla värld.

En dusch för att all honung ska bort då den gjort sin verkan. En alldeles härlig lagun med fackelsken är ju helt underbar och får en att drömma sig bort till Hawaiis stränder…

I lugn takt upplever man ritualen för att sen få vila ut i sin egen lilla stol och njuta av Romelebygdens häftiga utsikt.

Klart man känner sig som en Kung!

Förutom denna delen av hotellets spa som ni kan besöka redan nu, så byggs det totalt nu hela 1000 kvadratmeter för hela detta spa. Mysiga sitthörnor att njuta i och till och med infinitypool, café, bastu, kallvak, bar mm är under uppbyggnad!!!

Gissa om det blir ett reportage till sen ;)!

Varm välkomna att besöka denna mysiga spa-pärla som jag tror kommer att dra många långväga gäster!

/ Jan Malmgren

Delägarna Malin Pihl (vänster), Camilla Persson (mitten) och Tove Gejde (höger) är några av dem som ser till att det blir en mysig upplevelse för alla gäster. Foto: Dan Holmqvist

test
länsf


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • januari

  24jan14:30- 17:30After föris

  24jan19:00- 20:30Magisk show i Dalby

  27jan09:00- 12:00Öppna timmar för dig med småbarn

  Visa fler event
 • Kompas
  Evashembageri
  ICA
  ssaff
 • Sprattelgubben
  smakerosak
  Gåiskor
  Ciklid
  Nordsjö
 • Södra Sandby församling
  JH Reklam
  Länsförsäkringar
  Tors Plåt
 • Lasses
  Hund
  Qvists Glasmästeri
  KB Bilservice
 • kropposjal
  hund O mera
  Landins Blommor
  Teknik & Design
  Gardinateljen
  IBAB
  UpsideDown
  Gröna Kiosken
  PP mekanik
  Thells
  Insikt
  rauk o reko
  Radon
  Gloriosa
 • Gilla oss gärna :)